Producătorul american de arme Lockheed Martin şi contractorul israelian Rafael s-au asociat pentru a crea un sistem de arme cu laser de înaltă energie, bazat pe o tehnologie deja în curs de dezvoltare în Israel, care ar putea fi gata de comercializare anul viitor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ideea, au spus companiile luni, este de a produce o versiune a Iron Beam, care este un sistem de apărare aeriană bazat pe laser, dezvoltat separat de Rafael şi Ministerul Apărării al Israelului, orientat către piaţa din SUA şi în alte părţi.

Iron Beam a trecut o serie de teste în ultimul an care ”au dovedit capacitatea operaţională a sistemului”, au spus aceştia.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Israelul speră să desfăşoare Iron Beam încă de anul viitor, ca o alternativă mult mai ieftină pentru neutralizarea rachetelor şi dronelor inamice decât rachetele interceptoare pe care le foloseşte în prezent.

Sistemul, al cărui prototip a fost dezvăluit anul trecut, foloseşte lasere pentru a supraîncălzi şi a dezactiva ameninţările aeriene.

”Acest acord va extinde şi diversifica capabilităţile pe care le putem oferi unei varietăţi de clienţi”, a declarat Yoav Har-Even, CEO al Rafael, companie deţinută de stat.

Iron Beam este menit să fie o completare la actuala apărare antiaeriană a Israelului bazată pe Iron Dome, David's Sling şi Arrow, sisteme care lansează rachete interceptoare care costă între zeci de mii şi milioane de dolari fiecare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.