Livrările de aeronave ale Airbus au scăzut în ianuarie cu o treime, până la 20 de avioane, comparativ cu 30 în aceeaşi lună a anului trecut, a anunţat marţi compania, confirmând un articol anterior publicat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorul european de avioane a mai spus într-o actualizare operaţională lunară că a vândut 37 de avioane în ianuarie, sau un total net de 36 după anularea vânzării unui A320neo.

Datele detaliate ale Airbus au arătat că anularea a venit de la Viva Air Colombia, o subsidiară a Irelandia Aviation.

Noile comenzi au inclus o decizie anunţată anterior a Delta Air Lines de a exercita opţiuni pentru încă 12 avioane A220-300.

Soluţionarea de săptămâna trecută a unei dispute de lungă durată referitoare la vopseaua suprafeţei exterioare şi siguranţă, cu Qatar Airways, în baza căreia Airbus va restabili 73 de comenzi pe care le-a revocat, nu este încă reflectată în cifre.

Deşi ianuarie este de obicei o lună lentă, scăderea livrărilor vine pe măsură ce Airbus încetineşte ritmul creşterilor planificate de producţie din cauza disponibilităţii limitate a motoarelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.