Librăria online Libris.ro a anunţat joi că se alătură campaniei „Citeşte Româneşte”, campanie lansată săptămâna trecută de Ministerul Culturii, în condiţiile în care volumele semnate de autorii români reprezintă, anual, mai puţin de 20% din vânzările de carte înregistrate de una dintre cele mai mari librării online din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În prezent, volumele semnate de autorii români reprezintă, anual, mai puţin de 20% din vânzările de carte înregistrate de Libris.ro, una dintre cele mai mari librării online din ţară. În acest procent sunt cuprinse atât volumele de beletristică, cât şi cele de cărţi pentru copii, poezie, spiritualitate şi ştiinţe umaniste”, a anunţat Libris.ro.

Iniţiativa Ministerului Culturii are ca scop promovarea scriitorilor români şi a literaturii locale în rândul cititorilor.

”Campania Citeşte Româneşte, demarată de noi, atrage tot mai mulţi parteneri de valoare şi ne bucură faptul că este apreciată şi susţinută. Într-un timp foarte scurt, de numai o săptămână, pe lângă marile platforme de comerţ online care ni s-au alăturat am descoperit, în mod plăcut, că sunt şi persoane din zona social-media care se implică şi promovează campania. Mulţumim tuturor partenerilor noştri pentru sprijinul acordat scriitorilor români. Îndemn publicul să acceseze aceste platforme de vânzare de cărţi şi să descopere scriitorii noştri contemporani care sunt valoroşi şi care merită citiţi”, a declarat Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

Odată cu aderarea la campania iniţiată de Ministerul Culturii, Libris.ro lansează pe site o secţiune dedicată autorilor români, care preia numele campaniei. Astfel, începând de joi, aproape 4.000 de titluri semnate de autori români. Dintre acestea, aproape 2.500 sunt incluse în categoria Beletristică şi peste 1500 sunt cărţi pentru copii.

”De mai bine de şapte ani, am demarat, pe Libris.ro, acţiuni de promovare a scriitorilor autohtoni, cea mai importantă fiind campania Autorul Lunii, prin care punem la dispoziţie cărţi cu autograf ale celor mai populari scriitori români. Ponderea reprezentată de cărţile cu autori români rămâne, însă, destul de mică, pentru că şi numărul apariţiilor editoriale anuale este relativ redus. De aceea, iniţiativa Ministerului Culturii este una remarcabilă şi aderăm la ea cu entuziasm. Fiecare campanie de încurajare a lecturii aduce beneficii majore societăţii noastre. Promovarea autorilor români face chiar mai mult, oferind un context favorabil dezvoltării pieţei locale de carte, un demers necesar pentru a ajunge competitivi pe plan internaţional”, declară Laura Ţeposu, CEO Libris.ro.

Fondat în 2009, Libris.ro este o afacere 100% românească şi cea mai mare librărie online din România. În 10 ani de la înfiinţare, librăria online Libris.ro a expediat 2,3 milioane de comenzi către 1,2 milioane de români din întreaga lume. Peste 190.000 de titluri de carte stau la dispoziţia cititorilor pe Libris.ro, alături de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme şi cadouri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.