Vicepremierul Marcel Ciolacu a spus, joi, la o întâlnire cu o delegaţie BERD, că se analizează posibilitatea de a modifica legislaţia astfel încât instituţiile finanţatoare internaţionale să poată participa la licitaţii, în special pentru atribuirea de contracte în domeniul infrastructurii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepremierul Marcel Ciolacu şi ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, au avut joi, la Palatul Victoria,  o întrevedere cu o delegaţie a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Conform unui comunicat al Guvernului, vicepremierul Ciolacu a comunicat BERD măsurile concrete pe care Guvernul intenţionează să le ia în special pentru transparentizarea sistemului de licitaţii, dar şi în privinţa unei eventuale modificări a legislaţiei, astfel încât instituţiile finanţatoare internaţionale să poată participa la licitaţiile pentru atribuirea de proiecte, cu preponderenţă în domeniul infrastructurii.

”România are proiecte blocate de peste 3-5 ani şi a devenit o tradiţie a unor companii de a crea aceste blocaje. Avem nevoie de suport tehnic din partea BERD şi a Băncii Mondiale. Marea problemă până acum a fost sistemul de licitaţie şi legislaţia din această zonă, pe care încercăm să o facem mai fluidă”, a afirmat viceprim-ministrul Marcel Ciolacu. 

În ceea ce priveşte proiectul legii Parteneriatului Public Privat, care se află în prezent la Ministerul Finanţelor, Marcel Ciolacu a precizat că, la sfârşitul săptămânii viitoare, va fi definitivată forma finală şi va fi transmisă spre consultare partenerilor internaţionali.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a solicitat reprezentanţilor BERD o reevaluare a dobânzilor şi a condiţiilor de acordare a creditelor pentru România, se arată în comunicat.

Reprezentanţii BERD au exprimat dorinţa de a continua angajamentele existente în România în domeniul pieţei de capital şi în cel al infrastucturii, dar şi de a finanţa proiecte în noi sectoare, cum ar fi cel al irigaţiilor sau al turismului, precizează sursa citată. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.