LeasePlan România, liderul pieţei locale de leasing operaţional şi management de flote auto, a câştigat un contract de 102,8 milioane lei (22,55 milioane de euro), fără TVA, atribuit de Distribuţie Oltenia (fosta CEZ Distribuţie), pentru a furniza maşini şi servicii de administrare a parcului auto pe o perioadă de cinci ani atât companiei, cât şi altor filiale ale grupului CEZ, din care face parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Contractul a fost încheiat prin procedură de negociere, în urma unui anunţ lansat de Distribuţie Oltenia în octombrie anul trecut.
Distribuitorul regional de energie electrică dorea încheierea unui acord-cadru de prestări servicii pentru parcul său auto, dar şi pentru CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade România, Ovidiu Development, Tomis Team şi TMK Hidroenergy Power, în judeţele Olt, Gorj, Teleorman, Vâlcea, Dolj, Mehedinţi, Constanţa, Reşiţa şi Bucureşti.
Compania estima iniţial valoarea contractului la aproape 26 milioane de euro, fără TVA.
Serviciile solicitate includ leasing operaţional şi management de flotă pentru autovehiculele puse la dispoziţie de LeasePlan pe bază de comandă, pe o perioadă de patru ani, cu posibilitatea de prelungire până la 57 de luni.
În plus, compania de leasing trebuie să asigure, prin contracte subsecvente anuale, servicii conexe administrării flotei auto, de exploatare parc auto, precum şi managementul flotei proprii a Distribuţie Oltenia. Opţional, compania ar putea avea nevoie şi de închirieri auto.
Grupul ceh CEZ a preluat în 2005 distribuitorul regional de energie electrică din Oltenia şi vestul Munteniei, mult timp cu statut de monopol, care furnizează energie electrică în judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea.
Distribuitorul are 1,4 milioane de clienţi.
LeasePlan România, controlată de compania olandeză LeasePlan Corporation şi intrată pe piaţa locală din anul 2007, administrează o flotă de peste 12.000 de autovehicule, conducând detaşat segmentul de profil din România. Aceasta este urmată de Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility, UniCredit Leasing Fleet Management şi BCR Fleet Management.
Compania a avut în anul 2016 afaceri de 42,2 milioane de euro, nivel similar cu cel din anul precedent. La finalul anului 2016, a deschis un centru de tip outlet în zona Pipera pentru vânzarea autovehiculelor rulate către firme şi persoane fizice.
Grupul olandez a înfiinţat la începutul anului o sucursală pentru deschiderea unui centru de servicii pe piaţa locală.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.