Franţa va colabora cu Emiratele Arabe la noi proiecte de energie regenerabilă şi pe bază de hidrogen, a declarat duminică ministru lfrancez al Finanţelor, Bruno Le Maire, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Atingerea unor emisii de carbon zero până în 2050 este un obiectiv important şi dorim să colaborăm cu EAU în această luptă cu schimbările climatice”, a declarat Le Maire reporterilor în Abu Dhabi.

Ministrul a cerut cooperare economică şi investiţională, pe măsură ce economia Franţei îşi  revine din criza pandemiei de coronavirus, şi a menţionat că investiţiile în noi lanţuri de aprovizionare sunt unul dintre motivele vizitei sale în ţara din Golf.

”Este timpul să dăm un nou impuls cooperării economice dintre ţările noastre”, a spus el.

Le Maire urma să se întâlnească cu şefii fondurilor de stat din Abu Dhabi, ADQ şi Mubadala, precum şi cu cei ai companiei petroliere de stat ADNOC.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.