Până vineri dimineaţă 13.500 de firme s-au înscris în programul Start-Up Nation, numărul maxim de companii care pot beneficia în acest an de finanţare fiind de 10.000. În ceea ce priveşte declaraţiile contradictorii din urmă cu două zile, privind prelungirea termenului de înscriere în program, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer, a declarat vineri că premierul a înţeles intenţia sa şi nu i-a adus niciun reproş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu neapărat că mi s-a reproşat. Am avut o discuţie, i-am explicat ce s-a întâmplat, a înţeles că dorinţa mea a fost una bună, de a avea o absorbţie cât mai mare şi aici s-a încheiat discuţia”, a declarat vineri Ilan Laufer, prezent la lansarea lucrării "Carta Albă a IMM-urilor din România 2017", realizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Ritmul înscrierilor este de patru proiecte pe minut, adaugă el.

”Sper că nu sunt firme care au rămas pe-afară şi care nu au reuşit să se înscrie. În această dimineaţă aveam 13.500 de planuri de afaceri depuse, 22.000 de utilizatori pe aplicaţie, iar rata de înscriere în acest moment este de patru proiecte pe minut”, a punctat Laufer.

Perioada de evaluare a dosarelor durează între 30 şi 45 de zile.

”Este un volum mare de lucru. Dar ne-am propus – şi o fac tot ce ţine de mine să respectăm acest lucru – toate contractele să fie semnate până pe data de 27 septembrie”, menţionează Laufer.

El spune că, dacă vor rămâne fonduri disponibile din cele alocate după prima sesiune, care se închide vineri, ar putea începe o nouă sesiune.

”Acum sunt mult mai încrezător. Sper că vom reuşi o absorbţie ridicată. Totuşi, dacă rămân sume nealocate, în cel mai scurt timp, săptămâna viitoare, după evaluare, voi ieşi să anunţ dacă este necesară o sesiune prelungire”, menţionează Laufer.

El a spus că situaţia din urmă cu o săptămână era ”aşa şi aşa”, ceea ce nu l-a mulţumit, însă a devenit ”spectaculoasă” în această săptămână, ceea ce l-a determinat, şi în urma cererilor venite de la mediul de afaceri, să decidă prelungirea termenului de înscriere. La scurt timp însă, ministrul a anunţat că termenul limită rămâne cel iniţial, 14 iulie, ora 20.00.

” Prelungirea pe care am vrut-o a fost pentru aceste firme care m-au atenţionat că nu reuşesc să depună în timp util, se pare că foarte multe dintre ele au reuşit (…) M-am consultat cu echipa mea, cu prieteni şi cu oameni din mediul de afaceri şi cu echipa din minister. A fost o decizie pe care am luat-o”, spune Laufer, care a adăugat că nu s-a consultat şi cu Guvernul.

Miercuri seară, ministrul Ilan Laufer a anunţat pe pagina sa de Facebook că Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat prelungeşte cu două săptămâni termenul limită pentru înscrierea în programul Start-Up Nation, astfel încât antreprenorii interesaţi de înscrierea în program pot depune dosarele online până la data de 28 iulie, ora 20:00.

La scurt timp după primul anunţ, Ilan Laufer s-a răzgândit şi a anunţat că termenul limită oficial de înscriere rămâne cel iniţial.

Ministrul şi-a atras însă o mulţime de critici în urma anunţurilor.

De asemenea, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a anunţat joi oficial, printr-un comunicat, că, în actuala sesiune, ultima zi de înscriere în Programul Start-Up Nation este vineri, 14 iulie, ora 20:00, însă va organiza o nouă sesiune de înscrieri.

Programul Start-Up Nation are, în acest an, o finanţare de 1,71 miliarde lei, care asigură, în temeiul legii, suportul activităţii a 10.000 de noi firme înfiinţate după 31 ianuarie 2017.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.