Lanţul hotelier Corinthia a anunţat miercuri că îşi va extinde portofoliul de hoteluri de cinci stele prin inaugurarea unei noi clădiri de lux, situat în centrul capitalei, fostul Grand Hotel du Boulevard urmând să-şi deschidă din nou porţile, sub brandul Corinthia, pe 1 decembrie 2019, de Ziua Naţională a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Construită în 1867, clădirea monument istoric a fost folosită ultima dată ca hotel acum mai bine de 10 ani, în prezent trecând prin lucrări masive de modernizare pentru a respecta standardele şi stilul caracteristic hotelurilor de lux Corinthia”, se arată în comunicat.

Corinthia Grand Hotel du Boulevard Bucureşti va avea 50 de camere şi apartamente, un salon de recepţii, săli pentru întâlniri şi facilităţi de lux.

”Hotelul respectă tradiţia Corinthia de restaurare a marilor hoteluri din Europa secolului al XIX-lea. Hotel Corinthia din Londra, hotelul Corinthia Budapesta, cunoscut anterior drept Hotelul Grand Regal şi hotelul Corinthia St. Petersburg din Rusia sunt proprietăţi emblematice din secolul al XIX-lea, achiziţionate, reamenajate şi redeschise de către lanţul hotelier Corinthia. Fostul Grand Hotel Astoria din Bruxelles a fost cumpărat în 2016, iar în prezent sunt derulate lucrări de restaurare pentru a conserva stilul arhitectural original al clădirii”, se arată în comunicat.

În Bucureşti, rolul lanţului hotelier Corinthia va fi de operator, conform termenilor şi condiţiilor contractului de management semnat pe data de 5 martie cu proprietarul clădirii, NIRO Investment Group, potrivit companiei.

”QP Management, o companie afiliată grupului hotelier Corinthia, va sprijini echipa de dezvoltatori asigurând managementul de proiect şi serviciile financiare. Se estimează că lucrările de renovare vor demara în trimestrul al doilea al anului 2018”, se arată în comunicat.

Serviciile de consultanţă pe perioada tranzacţiei au fost asigurate de către Beaufort Global, una dintre cele mai mari firme de investiţii, dezvoltare şi administrare de active cu sediul în Dubai, EAU, potrivit companiei.

”Pe data de 10 mai 2018 va avea loc ceremonia oficială de semnare a parteneriatului în prezenţa reprezentanţilor Corinthia Hotels, NIRO Investement Group şi Beaufort Global Partners alături de care se vor afla invitaţi de onoare. Data evenimentului, Ziua Monarhiei Române, a fost aleasă pentru importanţa sa istorică şi culturală pentru poporul român”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.