Lanţul de 25 de restaurante pe care bucătarul Jamie Oliver le deţine în Marea Britanie a intrat în insolvenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Maestrul bucătar şi antreprenorul a anunţat marţi, printr-un mesaj publicat pe Twitter, că afacerea lui a intrat în insolvenţă, arătându-se trist şi mulţumind tuturor celor care au muncit pentru aceasta de-a lungul anilor.

Lanţul de restaurante cuprinde cele dedicate gastronomiei italiene şi Fifteen London, pe care Oliver l-a deschis în 2002 pentru a-i ajuta pe tinerii şomeri.

Administrator a fost numită compania KPMG, care a anunţat că 22 dintre cele 25 de restaurante au fost închise, pierzându-se astfel aproximativ 1.000 de locuri de muncă.

„Restaurantele Jamie's Italian şi Jamie Oliver's Diner de la aeroportul Gatwick îşi vor continua activitatea pentru o scurtă perioadă în timp ce administratorii vor analiza opţiunile”, a transmis KPMG, citat de CNN.

Restaurantele internaţionale ale lui Oliver, inclusiv Jamie's Italian, Jamie's Pizzeria şi Jamie's Deli, îşi vor continua activitatea în mod obişnuit.

Cunoscutul bucătar a deschis Jamie's Italian în 2008, bazându-se pe ingredinte de calitate. Însă în domeniu, în ultimii ani, au apărut tot mai multe astfel de localuri, inclusiv cele de tip fast-food susţin acum oferă acum ingrediente proaspete.

Jamie Oliver a investit milioane de lire sterline în afacerea lui, dar a fost nevoit să se dea bătut în faţa „furtunii perfecte” - aşa cum o numea într-un interviu acordat Financial Times - a chiriilor, salariilor, costurilor mâncării şi a impactului Brexit.

Oliver este cunoscut şi pentru munca în televiziune, etse autor şi activist. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.