Landul german Bavaria discută cu Intel construirea unei megafabrici de cipuri, pentru a reduce deficitul de semiconductori existent la nivel mondial, care afectează puternic industria automobilelor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În ultimele luni, producătorul american de semiconductori a căutat subvenţii în valoare de 8 miliarde de euro pentru a construi centrul de producţie a cipurilor în Europa.

”Susţin cu tărie acest lucru. Posibila stabilire în Bavaria a unui producător internaţional mare de semiconductori este o oportunitate extraordinară”, a declarat ministrul Economiei din Bavaria, Hubert Aiwanger, în al cărui stat îşi are baza producătorul de automobile de lux BMW.

Bavaria a sugerat folosirea unei baze aeriene dezafectate din Penzing-Landsberg, la vest de Munchem, ca posibilă stabilire a fabricii, a spus Aiwanger.

Deficitul de semiconductori la nibelglobal provoacă probleme producătorilor europeni de automobile şi riscă să deturneze redresarea economiei germane din pandemia de coronavirus.

Uniunea Europeană analizează crearea unei alianţe a semiconductorilor, care să includă companiile STMicroelectronics, NXP, Infineon şi ASML, pentru a reduce dependenţa de producătorii străini de semiconductori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.