Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia aniversării a 100 de ani de la înfiinţarea Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În prezent, prognozele economice sunt dintre cele mai optimiste, însă provocările în planul politicilor economice nu lipsesc deloc. Ne dorim reforme echilibrate şi investiţii consistente, pentru a obţine beneficii concrete şi rezultate exacte, precum munca depusă de contabili în economia noastră. Cu toţii cunoaştem importanţa rolului pe care economiştii, dar şi contabilii îl au în fundamentarea politicilor economice, în consolidarea disciplinei financiare sau în asigurarea transparenţei şi a predictibilităţii de care economia are nevoie. Tocmai de aceea, sunt necesare eforturi comune ale statului, ale universităţilor şi ale mediului de afaceri pentru dezvoltarea unor programe de studii cât mai competitive, adaptate realităţilor”, a afirmat şeful statului,în mesajul prezentat de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu în deschiderea evenimentului „Ziua Naţională a Contabilului Român, ediţia a XVII-a. Centenarul profesiei contabile reglementate în România”.

Preşedintele Iohannis a mai spus că mediul de afaceri are nevoie de sprijinul contabililor.

„Contextul pandemic demonstrează, încă o dată, cât de importantă este tranziţia digitală pentru susţinerea unui mediu de afaceri performant. Digitalizarea şi tehnologia informaţiei îşi fac simţite prezenţa în fiecare profesie, aducând noi beneficii şi oportunităţi. Profesia dumneavoastră trebuie să fructifice cât se poate de mult avantajele digitalizării, globalizării şi externalizării serviciilor-suport şi să se adapteze constant la inovaţiile care ne schimbă deja perspectivele şi modul de lucru. Mediul de afaceri din România are nevoie, în continuare, de sprijin din partea specialiştilor din profesia dumneavoastră, pentru a putea recupera neajunsurile aferente recentei crize, pentru a putea accesa eficient fondurile europene fără precedent alocate ţării noastre, investiţii prin care să schimbăm direcţia de politică economică şi de dezvoltare a României”, a mai precizat şeful statului.

Acesta a apreciat sprijinul contabililor acordat mediului de afaceri în perioada pandemiei.

„Măsurile economice de tipul schemei de şomaj tehnic sau al programului redus de lucru Kurzarbeit constituie doar câteva exemple în privinţa cărora companiile au avut nevoie de sprijinul dumneavoastră. În acest sens, doresc să subliniez rolul şi responsabilitatea deosebită pe care le aveţi în asigurarea unui climat economic eficient”, a completat Iohannis.

El a adăugat că, de la înfiinţare şi până în prezent, CECCAR a evoluat consecvent în direcţia profesionalizării activităţilor contabile din România.

„Într-o lume în continuă schimbare, membrii CECCAR au înţeles să se adapteze în permanenţă, pentru a răspunde în mod adecvat exigenţelor profesiei. Economiile tuturor statelor au traversat în 2020 o criză fără precedent, ale cărei cauze au fost de ordin sanitar şi nu economic. Criza a adus noi provocări şi a marcat nevoia de stabilitate şi rezilienţă la nivel mondial. Astfel, profesia dumneavoastră a căpătat o şi mai mare importanţă. Activitatea pe care o desfăşuraţi cu dedicare şi seriozitate s-a aflat într-o continuă profesionalizare, însă în ultimul an şi jumătate aţi demonstrat capacitatea deosebită de adaptare a unei profesii cu o lungă tradiţie. Aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea CECCAR este un moment potrivit nu doar pentru bilanţ. Vă încurajez să priviţi spre viitor, spre provocările cu care profesia de contabil şi profesiile economice, în general, se vor întâlni în perioada următoare şi să acţionaţi cu ambiţie şi determinare”, a conchis preşedintele României.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.