Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri trei acte normative care aprobă trei ordonanţe de urgenţă care instituie mai multe scheme de ajutor de stat pentru susţinerea crescătorilor din sectorul bovin, a celor din sectorul suin şi a celor din sectorul avicol, în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel şeful statului a semnat următoarele decrete, conform Administraţiei Prezidenţiale:

„Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 149/2020 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul bovin în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19;

Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 150/2020 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul suin în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19;

Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 151/2020 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectorul avicol în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19”.

Cele trei acte normative precizează că „în cazul nerespectării de către beneficiari a condiţiilor prevăzute, aceştia sunt obligaţi la restituirea contravalorii ajutorului de stat, la care se adaugă dobânzi şi penalităţi de întârziere calculate de la data încasării acestuia până la data recuperării integrale”.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.