Kaufland România va aloca anul viitor până în 6 milioane de euro pentru proiecte de CSR (Corporate Social Responsability / Resposabilitatea Socială a Companiilor), a declarat, pentru News.ro, responsabilul CSR al Kaufland România, Katharina Scheidereiter. Suma reprezintă fondul ce poate fi dedus din impozitul pe profit, precizează ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi avem o sumă anuală pe care o alocăm, între 5 şi 6 milioane euro. Pentru anul viitor, apreciem că tot această sumă va fi alocată în proiecte de CSR. Avem cinci piloni în strategia de CSR: educaţie, domeniul social, protecţia mediului, cultură şi muzică şi sport şi sănătate, aşadar promovarea unui stil de viaţă sănătos”, a declarat, pentru News.ro, Katharina Scheidereiter.

În ceea ce priveşte judeţele în care vor fi făcute aceste investiţii, ea spune că proiectele sunt direcţionate acolo unde este nevoie.

”Pentru proiectele sociale mergem în judeţele mai puţin dezvoltate, în sud-est şi nord-est în general. Dar proiectele noastre nu sunt constrânse de anumite regiuni. Avem însă o mare problemă de a selecta proiecte, deoarece este o mare nevoie de finanţare de proiecte în România. Suntem constrânşi şi de buget şi de puterea umană efectivă. Deci, trebuie să facem o selecţie bună a proiectelor ca să ajungem acolo unde trebuie”, a precizat ea.

Kaufland a ajuns cea de-a treia cea mai puternică companie din economia României, după Dacia şi OMV Petrom, înregistrând anul trecut o cifră de afaceri de 10,09 miliarde lei, şi rămâne liderul pieţei de retail din România.

Pentru anul 2018, Kaufland a dublat bugetul de investiţii în expansiune şi modernizare, la peste 200 de milioane de euro, având planificate pentru acest an deschiderea a zece noi magazine în total.

În prezent, peste 70% din furnizorii Kaufland România sunt români.

Peste 15.000 de români lucrau la Kaufland, în medie, de-a lungul anului trecut (+7% faţă de 2016), compania fiind cel mai mare angajator privat din ţară.

Kaufland are peste 1.300 de magazine în şapte ţări şi o reţea de 119 magazine în România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.