Conform companiei ruseşti de securitate, 0.08% din utilizatorii români ai antivirusului mobil produs de Kaspersky suferă atacuri cu troieni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel România se află în Top 10 ţări cu cel mai mare procent de utilizatori atacaţi cu troieni pentru mobil, dintre utilizatorii soluţiei Kaspersky Lab pentru dispozitive mobile. De asemenea, România ocupă locul 13 în topul ţărilor cu cel mai mare risc de infectare online pentru utilizatori.

Statele Unite, Kazakhstan şi China ocupă primele trei locuri din punctul de vedere al atacurilor cu troieni ce vizează dispozitivele mobile, într-un top în care singura ţară din Europa Centrală şi de Est, în afară României, este Polonia.

Acest tip de atacuri au scopuri diverse, de la crearea unor reţele de boţi ce pot fi folosite la discreţia atacatorului, la accesarea datelor personale ale utilizatorilor.

Date au la bază doar utilizatorii soluţiilor de securitate Kaspersky şi nu trebuie considerate drept o statistică la nivelul întregii ţări sau al tuturor utilizatorilor de telefoane mobile din România.

Raportul mai arată că, la un an şi jumătate după apariţie, ransomware-ul WannaCry se află în fruntea listei celor mai răspândite familii de programe de criptare şi a atacat 74.621 de utilizatori unici din toată lumea.

Aceste atacuri au fost responsabile de 28,72% dintre incidentele provocate utilizatorilor de programe de criptare în trimestrul al treilea din 2018. Procentul a crescut, fiind mai mare cu peste două treimi faţă de cel aceeaşi perioadă a anului anterior, când era de 16,78%.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.