Stocul de spaţii industriale şi logistice din România totaliza la finele lunii martie 4,66 milioane de metri pătraţi şi se preconizează că în acest an va depăşi pragul de 5 milioane de metri pătraţi, dacă dezvoltatorii vor finaliza toate proiectele anunţate până la sfârşitul anului, a anunţat compania de consultanţă imobiliară JLL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Stocul de spaţii industriale şi logistice din România totaliza la finele lunii martie 4,66 milioane de metri pătraţi şi se preconizează că în acest an va depăşi pragul de 5 milioane de metri pătraţi, dacă dezvoltatorii vor finaliza toate proiectele anunţate până la finele lui 2020. Până acum, criza Covid-19 nu a schimbat planurile dezvoltatorilor de proiecte industriale şi logistice, care au anunţat cel puţin 600.000 metri pătraţi spaţii noi în acest an”, arată compania într-un comunicat.

De altfel, în primele trei luni ale acestui an, companiile de producţie au fost cei mai activi pe piaţa închirierilor de spaţii industriale şi logistice.

Departamentul industrial al JLL Romania a finalizat în acest an tranzacţii cu spaţii industriale şi de logistică totalizând aproape 150.000 metri pătraţi în toată ţara, fiind lider de piaţă.

De asemenea, compania de consultanţă imobiliară JLL a reprezentat compania Rosti România, deţinută de Grupul suedez Rosti Group AB, în închirirea a 11.300 metri pătraţi de spaţii industrial în Păuleşti lângă Ploieşti, pentru o nouă capacitate de producţie de mase plastice prin injecţie pentru industria auto. Spaţiile, a căror construcţie a fost deja începută, vor fi dezvoltate către operatorul belgian WDP.

Rosti a anunţat la finele anului trecut că vrea să îşi crească capacitatea de producţie din România, prin construcţia unei noi facilităţi de producţie, finalizarea acesteia fiind programată pentru 2021.

“Am văzut în ultimele luni noi companii interesate să dezvolte proiecte de producţie în România şi cred că este un moment bun în care putem profita de acest interes şi să punem pe masă toate avantajele competitive pe care le oferim pentru a convinge investitorii că acesta este locul unde trebuie să fie”, a declarat Viorel Opait, business developer director JLL România, care a reprezentat Rosti în tranzacţie.

JLL este o firmă specializată în servicii profesionale şi de management al investiţiilor, dedicată domeniului imobiliar. JLL are venituri anuale globale de 18 miliarde dolari SUA, 300 de sucursale în 80 de ţări şi o echipă globală de mai mult de 93.000 de angajaţi, la finele lunii decembrie 2019.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.