Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a reiterat miercuri că se aşteaptă ca ratele dobânzilor să înceapă să scadă în acest an, dar că nu este încă pregătit să spună când se va întâmpla acest lucru, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În remarcile pregătite pentru audierea sa în Congres, miercuri şi joi, Powell a spus că factorii de decizie rămân atenţi la riscurile pe care le prezintă inflaţia şi nu doresc să reducă prea repede dobânzile.

”În luarea în considerare a oricăror ajustări ale intervalului ţintă pentru dobânda de politică, vom evalua cu atenţie datele primite, evoluţia perspectivelor şi echilibrul riscurilor. Comitetul nu se aşteaptă că va fi adecvat să reducă intervalul ţintă până când nu va câştiga mai multă încredere că inflaţia se mişcă sustenabil spre 2%”, a spus el.

Aceste observaţii au fost preluate din declaraţia Comitetului Federal pentru Piaţa Deschisă, după cea mai recentă întâlnire a acesteia, care s-a încheiat pe 31 ianuarie.

În timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri cu membrii Comitetului pentru Servicii Financiare a Camerei, Powell a spus că trebuie ”să vadă puţin mai multe date” înainte de a trece la reducerea dobânzilor.

”Credem că, având în vedere forţa economiei şi a pieţei forţei de muncă şi a progresului pe care l-am făcut, putem aborda acest pas cu atenţie, atent şi cu mai multă încredere. Când vom ajunge la această încredere, ne aşteptăm să facem acest lucru cândva în acest an. Apoi putem începe să renunţăm la această restricţie asupra politicii noastre”, a spus el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.