James Murdoch, în prezent director general al companiei Twenty-First Century, a devenit favorit pentru înlocuirea lui Elon Musk în funcţia de preşedinte al producătorului de automobile electrice Tesla, care trebuie să îl înlocuiască pe fondatorul companiei în acest post până la jumătatea lunii noiembrie, potrivit Financial Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Musk a acceptat să renunţe la postul de preşedinte în cadrul unui acord cu Comisia americană pentru bursă şi valori mbiliare (SEC), în urma unei investigaţii în care Musk era acuzat că a încălcat legislaţia în luna august, atunci când a scris pe Twitter că are finanţarea asigurată pentru retragerea de la bursă a companiei. Musk va rămâne director general al Tesla.

 Două persoane apropiate situaţiei au spus că Murdoch, care în prezent este director fără rol executiv al Tesla, este principalul candidat pentru funcţia de preşedinte. O altă sursă a spus că sunt luate încă în considerare şi opţiuni externe.

Musk l-ar prefera pe Antonio Gracias, principalul director independent al Tesla, dar ar fi fost sfătuit că Gracias nu este suficient de independent, din cauza implicării îndelungate în companiile lui Musk. Firma lui Gracias, Valor Equity Partners, a investit în Tesla în 2005 şi şi-a  vândut acţiunile în oferta publică iniţială din 2010. El a mai investit în Space X, compania spaţială a lui Musk.

Elon Musk a refuzat să comenteze. Murdoch a redirecţionat solicitările de informaţii către Tesla, care a refuzat să comenteze. Cu toate acestea, persoane apropiate discuţiilor au spus că Murdoch a semnalat că doreşte funcţia.

Murdoch, care va demisiona din funcţia de director general al 21st Century Fox atunci când va fi finalizată vânzarea activelor de divertisment către Walt Disney, se gândeşte să înfiinţeze un fond de investiţii în sectorul tehnologiei. El a demisionat şi din funcţia de preşedinte al Sky, după vânzarea către Comcast.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.