Johnson & Johnson (J&J) şi-a revizuit în scădere profitul aferent trimestrului al treilea cu 3 miliarde de dolari, pentru a include impactul proiectului de acord convenit în SUA în cazul opioidelor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acordul cadru, anunţat luni, a fost convenit între unii producători şi distribuitori de medicamente şi procurorii generali ai statelor Carolina de Nord, Pennsylvania, Tennessee şi Texas.

Însă, acordul propus are nevoie de sprijinul larg al tuturor procurorilor generali şi al guvernelor locale care au dat în judecată companiile în urma crizei provocate de abuzul de opioide în Statele Unite.

J&J, care se confruntă cu mii de procese, legate de o varietate de produse, şi-a redus profitul raportat pentru trimestrul al treilea de la 4,8 miliarde de dolari, respectiv 1,81 dolari pe acţiune, la 1,8 miliarde de dolari, sau 66 de cenţi pe acţiune, precizând că nu există un impact asupra profitului ajustat.

Compania a arătat că nu poate anticipa când şi dacă va fi finalizat acordul în cazul opioidelor.

“J&J trebuie să anunţe acum şi să suporte impactul în datele contabile. Ulterior, poate reveni şi să ajusteze impactul în funcţie de plată/acordul efectiv asupra valorii activelor intangibile, atunci când se va cunoaşte costul efectiv al acordului”, a declarat Brian Quinn, economist la Boston College Law School.

Reuters a relatat săptămâna trecută, citând surse apropiate situaţiei, că distribuitorii de medicamente McKesson, AmerisourceBergen şi Cardinal Health s-au oferit să plătească 18 miliarde de dolari în numerar, pe parcursul a 18 ani, în timp ce Johnson & Johnson ar urma să plătească 4 miliarde de dolari în numerar.

Industria farmaceutică este ţinta a circa 2.600 de procese intentate de guvernele statale şi locale, spitale şi alte entităţi, care vor ca producătorii şi furnizorii de medicamente să răspundă pentru impactul abuzului de opioide.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.