iTech Transilvania din Cluj-Napoca, unul dintre cele mai importante cluster ale industriei IT din din Sud-Estul Europei, înfiinţat de Aries Transilvania, a anunţat marţi că este singurul cluster de IT din Sud-Estul Europei care a obţinut certificarea de tip Gold Label. În cluster sunt incluse 71 de companii, cu o cifră de afaceri totală de peste 210 milioane de euro şi peste 5.000 de angajaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Distincţia a fost oferită de Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor, parte a European Cluster Excellence Initiative (ECEI), entitate fondată de Comisia Europeană în 2009.

”Acest certificat, acordat unei comunităţi de IT regionale, vine la 15 ani de la iniţierea primelor discuţii despre oportunitatea clusterelor de IT în zona Transilvaniei. Certificarea Gold Label reprezintă recunoaşterea eforturilor depuse de către membrii clusterului iTech Transilvania, precum şi de către fiecare companie de IT înfiinţată în Cluj-Napoca şi în regiunea Transilvaniei de-a lungul timpului, la care se adaugă universităţiile şi administraţiile locale”, se arată în comunicat.

Distincţia este un certificat de excelenţă pentru managementul clusterului, obţinut în urma derulării unui audit, în cursul lunii mai 2018, potrivit companiei. Auditul a vizat analizarea structurii executive a asociaţiei, a managementului acesteia şi implicarea în diverse activităţi şi proiecte. Totodată, au fost auditate procesele organizaţionale care şi-au propus să aibă ca efect îmbunătăţirea performanţelor clusterului şi a membrilor săi.

”În vederea obţinerii acestei certificări, au fost evaluaţi 31 de indicatori care au luat în calcul structura clusterului, modelul de guvernanţă, finanţarea, strategia, serviciile şi recunoaşterea naţională şi internaţională”, se arată în comunicat.

Voicu Oprean, preşedintele iTech Transilvania Cluster, consideră că dobândirea certificării atestă un nivel ridicat al managementului şi al activităţilor întreprinse în cadrul clusterului.

”Totodată, arată preocuparea continuă şi constantă a membrilor clusterului înspre colaborare şi inovare, oferă o expunere ridicată a acestora la nivel internaţional şi în faţa organismelor de finanţare internaţionale şi contribuie la creşterea oportunităţilor la care membrii, respectiv companiile din domeniul IT, au acces”, spune Voicu Oprean.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.