Italia a sfidat, marţi, presiunile din partea Bruxelles-ului şi a partenerilor din zona euro de a tempera planurile ambiţioase referitoare la bugetul anului 2019, avertizând că va da în judecată oficiali ai Uniunii europene, pe care îi acuză de agravarea vânzărilor de active italiene pe pieţele financiare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a anunţat săptămâna trecută o ţintă de deficit bugetar de 2,4% din PIB pentru următorii trei ani, transmite Reuters.

Această ţintă, care triplează obiectivul referitor la deficitul bugetar al guvernului anterior al Italiei, a doua cea mai îndatorată ţară din UE, a îngrijorat investitorii şi a provocat critici şi apeluri pentru regândirea acestei ţinte, din partea Comisiei Europene.

Guvernul italian lucrează la un buget ”curajos” pentru 2019, care va include reformele deja anunţate şi va avea ca obiectiv reducerea raportului dintre datorii şi produsul intern brut, a declarat marţi premierul Giuseppe Conte.

”Am lucrat şi la proiectarea unii buget astfel încât să accelerăm scăderea raportului dintre datorii şi PIB într-o manieră sustenabilă, pe parcursul a trei ani”, a anunţat biroul premierului Conte, după o întâlnire cu miniştrii cheie din cabintetul său.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.