WhatsApp a anunţat că renunţă la decizia de împărtăşi datele utilizatorilor săi din Europa cu compania-mamă, Facebook, cel puţin deocamdată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din cauza legislaţiei GDPR (General Data Protection Regulation), Facebook renunţă temporar să acceseze datele personale ale utilizatorilor WhatsApp din Europa.

Decizia din partea Facebook nu este o renunţare, ci doar o amânare până când compania va găsi calea potrivita ca accesarea datelor să corespundă cu legislaţia europeană.

Facebook a fost luată deja în vizor de ţări precum Marea Britanie şi Franţa, care au o legislaţie proprie privind protecţia datelor personale, pentru accesarea datelor utilizatorilor de WhatsApp.

În forma actuală, decizia celor de la Facebook ar urma să devină ilegală în toate ţările membre alea Uniunii Europene din 25 mai, când regulamentul GDPR intră oficial în vigoare după o perioadă de tranziţie de doi ani.

WhatsApp îşi actualizează în prezent politicile de intimate pentru a fi în acord cu viitoarea legislaţie europeană. Abia apoi, Facebook va încerca din nou să acceseze datele utilizatorilor de WhatsApp din Europa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.