Producătorul coreean Samsung a prezentat la CES 2018 primul televizor care poate fi personalizat prin intermediul modulelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel mai mare târg de electronice din lume, care va fi deschis publicului din 9 ianuarie, şi-a prezentat deja o parte din produsele cu care producătorii vor să impresioneze anul acesta. Printre acestea se numără ceea ce reprezentanţii Samsung numesc primul televizor modular din lume.

Televizorul se numeşte The Wall, un nume care trădează ambiţiile producătorului coreean de a aduce pe piaţă un televizor cât un perete, indiferent de mărimea peretelui pe care este montat.

The Wall are la bază tehnologia MicroLED. Ecranul acestuia este format dintr-un număr foarte mare, nefăcut încă public de producător, de LED-uri microscopice care emit lumină individual.

Ca şi în cazul televizoarelor OLED, în acest caz nu este nevoie tradiţionala iluminare din spate. Fiecare MicroLED emite propria lumină, oferind astfel culori mai bune, un negru mai clar decât televizoarele LCD şi o luminozitate incomparabil mai mare.

Versiunea prezentă la CES 2018 are 146 de inch, adică 365 de centimetri diagonală. Însă, fiind vorba de un produs modular, dimensiunea îşi pierde din relevanţă.

Modularitatea constă în faptul că clientul poate alege modulele componente pentru a crea un televizor de orice dimensiune are nevoie. Poate fi un televizor cât tot peretele sau unul care să încapă într-un spaţiu anume.

Samsung nu a făcut deocamdată publice alte detalii tehnice şi nici nu a spus cât ar putea costa un astfel de televizor. Mai multe informaţii vor fi anunţate cu ocazia lansării oficiale ce va avea loc în primăvara acestui an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.