Utilizatorii sistemului de operare Windows 10, care au şi un PC suficient de puternic la dispoziţie, pot vedea acum conţinutul HDR de pe Netflix.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu largul concurs al celor de la Microsoft, utilizatorii care accesează Netflix de pe un PC care foloseşte Windows 10 pot să beneficieze de claritatea şi contrastul pe care conţinutul disponibil în format HDR le oferă în comparaţie cu formatul video clasic.

Prin cea mai recentă actualizare majoră de Windows 10, Fall Creators Update, Microsoft a făcut schimbările necesare, atât la nivel de sistem de operare, cât şi de browser, pentru ca Netflix să poată activa suportul necesar.

Evident că, pentru a se bucura de filmele şi serialele disponibile pe Netflix în format HDR, sistemele trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Prima şi cea mai evidentă este existenţa unui monitor ori televizor capabil să redea conţinutul HDR.

Apoi, pe partea de hardware, este necesar un procesor Intel din cea de-a şaptea generaţie, numită Kaby Lake. De asemenea, trebuie să existe o placa grafică Nvidia din generaţiile 900 sau 1000.

Singurele programe capabile să redea conţinutul HDR de pe Netflix sunt, fie aplicaţia oficială pentru Windows 10, fie browser-ul Edge al celor de la Microsoft. Niciun alt browser nu este compatibil la ora actuală.

Netflix se laudă în prezent cu peste 200 de ore de conţinut în format HDR, incluzând aici seriale precum Star Trek Discovery, Mindhunter şi Stranger Things sau blockbuster-ul Bright, cu Will Smith, care se lansează chiar astăzi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.