Samsung a debutat la cel mai mare târg de tehnologie din Europa, IFA 2016, cu o nouă versiune a smartwatch-ului Gear S3.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spre deosebire de smartphone-uri, ceasurile inteligente Samsung nu folosesc sistemul de operare al celor de la Google. În schimb, coreenii au decis să meargă cu propriul sistem de operare, Tizen. Şi, la cât de mică este piaţa smartwatch-urilor în acest moment, nu se poate spune dacă a fost o decizie bună sau rea, ci doar că Samsung a decis de la bun început să meargă fără Google pe această nişă.

Nou smartwatch a fost creat în colaborare cu designerul elveţian Yvan Arpa şi se poate spune, cu doza normală de subiectivitate, că arată bine. Problema este, însă, că la cei 46 mm este mare. De asemenea, este relativ greu pentru un ceas, cântărind 62 de grame.

Gear S3 va fi disponibil în două versiuni: Classic şi Frontier. Cele două au aceleaşi dimensiuni şi acelaşi ecran de 1,3 inch, fiind, totodată, primele device-uri care folosesc noul ecran rezistent la zgârieturi Gorilla Glass SR+.

Ambele modele au GPS şi dispun de o serie întreagă de senzori, inclusiv altimetru şi barometru.

Dintre cele două, Frontier este modelul superior. Mai solid şi rezistent la apă şi praf, Gear S3 Frontier este, în plus, dotat şi cu 4G.

În ceea ce priveşte autonomia, Samsung şi-a dotat noul smartwatch cu o baterie de 380 mAh care, potrivit reprezentanţilor companiei, ar trebui să se descarce după 3-4 zile.

Samsung Gear S3 va fi lansat pe piaţă în luna octombrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.