Toate serviciile de plată oferite de Google au fost unificate sub o singură umbrelă - Google Pay.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Google a decis să-şi grupeze toate serviciile de plată de care dispune sub un singur brand şi a optat pentru un nume simplu al unicului serviciu de plăţi pe care îl va deţine - Google Pay.

Până acum, oferta serviciilor de plată a Google era fragmentată, existând mai multe produse, cu diverse aplicaţii şi disponibilităţi. Dintre acestea, cele mai proeminente erau Google Wallet şi Android Pay.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Informaţiile de plată din vechile produse vor fi disponibile sub egida Google Pay în cadrul serviciilor gigantului american şi cele ale partenerilor săi. Spre exemplu, Chrome va folosi în continuare datele cardurilor pentru plăţi web, aplicaţiile de Android vor putea realiza achiziţii în cadrul ecosistemului mobil al celor de la Google, iar magazinele înrolate în sistem vor fi autorizate pentru plăţi prin NFC.

Cei de la Google spun că mai multe servicii importante, precum Airbnb, Fandango sau Instacart suportă deja noul serviciu şi că mai mulţi comercianţi vor fi înrolaţi în sistemul Google Pay pe parcursul următoarelor săptămâni.

Google Pay nu este deocamdată disponibil în România, dar a fost lansat recent în Polonia, Cehia şi Slovacia, ceea ce ar putea indica o lansare în ţara noastră anul acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.