Andy Rubin va anunţa în curând o nouă companie care va dezvolta smartphone-uri şi produse din sfera Internet of Things.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui material publicat de Bloomberg, cel supranumit “părintele Android-ului” va anunţa în curând noua sa companie, Essential. Aceasta ar urma să lanseze primele produse chiar în cursul acestui an.

Din câte se pare, accentul este pus pe un smartphone de top, menit să concureze cu iPhone, Google Pixel şi seria Galaxy S a celor de la Samsung - acestea fiind considerate cele mai relevante flagship-uri la ora actuală.

Noul smartphone produs de Essential ar urma să aibă un spate construit din ceramică. Ceramica pare să fie noul material premium preferat de producătorii de telefoane, după ce ani la rând aceştia au folosit metal şi sticlă.

Smartphone-ul noii companii ar fi lipsit de aşa-numitul bezel - ramele care încadrează ecranul. Cu alte cuvinte, ecranul va acoperi toată lăţimea părţii frontale, singurele rame vizibile rămânând cele de sub şi de deasupra ecranului.

Cu un ecran care reprezintă cea mai mare parte a telefonului, smartphone-ul lui Andy Rubin ar urma să aibă un ecran mai mare decât iPhone 7 Plus, dar dimensiunile totale să fie mai mici. Asta datorită lipsei ramelor din stânga şi din dreapta ecranului.

Cei de la Essential ar construit şi extensii pentru acest smartphone, care ar urma să fie ataşate şi desprinse printr-un sistem magnetic. O astfel de extensie ar putea fi o cameră foto care filmează la 360 de grade.

Dacă şi în ce măsură aceste informaţii se vor concretiza, vom vedea la jumătatea anului, atunci când noua companie a lui Andy Rubin, unde lucrează aproximativ 40 de oameni, majoritatea foşti angajaţi Google, ar trebui să lanseze acest smartphone.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.