Ministrul de Finanţe al Israelului, Avigdor Lieberman, a semnat duminică un ordin de eliminare a taxelor vamale pentru importurile agricole şi industriale din Coreea de Sud, inclusiv pentru maşini, odată cu intrarea în vigoare a unui nou acord de liber schimb între cele două ţări, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schimbarea a fost făcută de ministrul de Finanţe Avigdor Lieberman şi va avea ca rezultat eliminarea unei taxe vamale de 7% impuse importurilor de autovehicule din Coreea de Sud şi a unei taxe vamale de 12% la aparatele de aer condiţionat.

Eliminarea taxelor vamale este urmarea unui acord de liber schimb convenit de Israel şi Coreea de Sud, care a fost ratificat în martie, potrivit Autorităţii Fiscale a Israelului.

Israelul a spus că în urma măsurii va pierde venituri fiscale de până la 225 de milioane de şekeli (66 de milioane de dolari pe an.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.