Teva Pharmaceutical Industries, cu sediul în Israel, va realiza o investiţie strategică de aproximativ 42 de milioane de dolari (35 de milioane de euro) în construcţia unei noi fabrici de producţie de medicamente în oraşul bulgar Dupniţa, scrie publicaţia SeeNews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua fabrică va completa instalaţia de producţie existentă a Teva din Dupniţa, în sud-vestul Bulgariei, crescând semnificativ capacitatea de producţie cu peste 800 de milioane de tablete / capsule pe an şi creând aproximativ 70 de noi locuri de muncă, a anunţat compania într-un comunicat.

Producţia la noua fabrică este de aşteptat să înceapă la sfârşitul anului 2023 după ce instalaţia primeşte aprobarea de la organismele de reglementare.

Noua fabrică de producţie din Dupniţa face parte din programul de investiţii planificat de Teva pentru piaţa europeană în următorii cinci ani, care include, de asemenea, un nou centru global pentru producţia de produse biofarmaceutice în Ulm, Germania, şi o creştere a capacităţii de producţie în Zaragoza, Spania, conform companiei. În prezent, Teva fabrică 96% din portofoliul său european de medicamente în 15 ţări de pe continent.

Teva Pharmaceutical Industries deţine fabrica existentă în Dupniţa prin filiala sa locală Balkanpharma - Dupniţa. Grupul farmaceutic are o a doua fabrică în Bulgaria controlată prin cealaltă unitate locală, Balkanpharma - Troyan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.