Investiţiile în infrastructură şi în sistemul educaţional trebuie să rămână prioritare, pentru că ele contribuie la creşterea productivităţii muncii, esenţială pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al românilor, a declarat marţi guvernatorul Băncii Naţioanle a României (BNR), Mugur Isărescu, la conferinţa Forbes CEE Forum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul a făcut un apel pentru accelerarea absorbţiei fondurilor europene, care va avea ca efect şi stimularea reformelor structurale. 

"Reformele structurale includ creşterea competiţiei, indentificarea unor soluţii pentru crearea de locuri de muncă, programe de reorientare profesională. Creşterea productivităţii muncii este esenţială pentru creşterea nivelului de trai. Investiţiile în infrastructur[ şi sistemul educaţional trebuie să rămână prioritare", a spus Isărescu. 

Potrivit guvernatorului BNR, misiunea politicilor macroeconomice este, în prezent, de a restaura stabilitatea după criza financiară. 

În perioada 2014-2020, România are alocate de la bugetul european fonduri structurale şi de investiţii de circa 43 de miliarde euro, după ce a înregistrat o rată de absorbţie de sub 80% în perioada de programare bugetară 2007-2013, potrivit celor mai recente estimări. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.