Copiii şi tinerii au puterea să schimbe economia mondială, însă pentru aceasta este esenţial accesul la educaţie financiară, a declarat marţi guvernatorul Bancii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, în cadrul celei de-a patra ediţie a summit-ului internaţional CYFI International Summit and Launch Strategy, care are loc în perioada 28-29 iunie la Institutul Bancar Român (IBR) din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul este organizat de Banca Naţională a României (BNR), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Ministerul Educaţiei şi organizaţia Child and Youth Finance International.

”Educaţia financiară pentru copii şi tineri poate părea o simplă teorie. Credinţa mea este că nu este deloc uşor să traduci într-un limbaj accesibil noţiuni economic-financiare. A scrie o carte despre finanţe pentru copii nu este deloc uşor, este o adevărată meserie. Rolul celor îi învaţă pe copii aceste noţiuni este esenţial”, a afirmat Isărescu.

Potrivit unui raport al Băncii Mondiale, România se află printre ultimele ţări din Europa din punct de vedere al educaţiei financiare. Astfel, jumătate dintre români nu ştiu aproape nimic despre serviciile financiare, doar unul din cinci are card bancar, iar 6% încă mai cumpără pe caiet de la magazin.

Summit-ul organizat la Bucureşti, la care sunt aşteptaţi peste 200 de participanţi, are ca teme principale fenomenul incluziunii financiare şi educaţia şi dezvoltarea tinerilor.

Pe lângă guvernatorul BNR, printre invitaţi se numără ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, şi reprezentanţi ai conducerii ASF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.