Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, miercuri, după şedinţa de guvern, că au fost luate toate măsurile necesare pentru prevenirea intrării în România a pestei porcine africane, cel mai apropiat focar de ţara noastră al acestei boli fiind în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pesta porcină africană, din păcate, este la graniţa României. Se află în Ucraina şi noi am luat toate măsurile, împreună cu ministerul de Interne, pentru a preveni intrarea în România. Trebuie spus că este o maladie pentru care nu există vaccin, şi, în cazul în care ar pătrunde într-o anumită zonă, toate animalele trebuie ucise", a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, miercuri, la Palatul Victoria.

Întrebat dacă Guvernul a adoptat o Hotărâre prin care să se interzică intrarea în ţară a alimentelor posibil purtătoare de virusul pestei porcine africane, ministrul Agriculturii a răspuns: "Nu încă".

Pesta porcină africană este o boală  virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Pentru această boală nu există vaccin, singura cale de a proteja animalele fiind respectarea unor măsuri de protecţie la venirea în contact cu animalele sănătoase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.