Apple ar putea aduce anul acesta cel puţin o parte a modificărilor necesare acomodării magazinelor terţe de aplicaţii, care să reprezinte alternative la App Store.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

iOS 17, sistem de operare pe care Apple îl va lansa anul acesta, va include baza aşa-numitului „sideloading”, adică instalarea aplicaţiilor de iPhone şi din alte magazine decât cel deţinut de gigantul american, scrie Bloomberg.

Nu este, însă, clar dacă iOS 17 va avea deja suport complet pentru magazinele terţe de aplicaţii sau dacă acesta va punea doar baza unei funcţionalităţi care să fie finalizate abia anul viitor.

Apple este forţată să facă această concesie de noua legislaţie europeană, numită Digital Market Act. Legea, însă, va fi aplicată începând din 2024, astfel că Apple mai are un an la dispoziţie pentru aceste schimbări.

Apple s-a opus mereu sideloading-ului, spunând că acesta va reduce securitatea utilizatorilor. Argumentul, însă, nu stă în picioare cel puţin din două motive. Pe de o parte, Apple permite această practică pe propriile laptopuri de mulţi ani, fără să se plângă de securitate, iar pe de altă parte, App Store şi iOS nu au fost deloc scutite de probleme de securitate nici până acum.

Primele informaţii oficiale despre iOS 17 vor fi făcute publice la WWDC 2023, care va avea loc în luna iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.