Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că, la întâlnirea de miercuri de la Palatul Cotroceni, premierul Ludovic Orban şi ministrul Finanţelor Florin Cîţu i-au prezentat o primă schiţă a proiectului de rectificare bugetară. Întrebat dacă în proiect sunt incluse sume pentru majorarea pensiei minime şi a salariilor pentru profesori, şeful statului a spus că prim-ministrul şi ministrul de Finanţe încă lucrează la proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pot să vă confirm că am avut o întâlnire cu premierul şi ministrul de Finanţe. Vă va informa Guvernul atunci când are proiectul pregătit şi îl va prezenta public”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Palatul Cotroceni la cât ajunge deficitul României şi scăderea economică şi dacă procentul pentru creşterea pensiilor este de 14%.

Chestionat mai departe dacă a fost informat de Orban şi Cîţu despre majorarea pensiei minime şi salariilor profesorilor, în sensul în care aceste cheltuieli sunt incluse în acest proiect de rectificare, şeful statului a răspuns: „Am discutat un prim draft pe care mi l-a prezentat premierul şi ministrul Finanţelor. Ei lucrează în continuare pe aceste chestiuni şi când sunt gata datele, le vor prezenta public”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.