Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, întrebat despre execuţia bugetară, că, în condiţiile în care au crescut salarii şi nu s-a pus un accent deosebit pe încasare, era clar că va apărea o problemă, el spunând că speră ca Guvernul să înţeleagă că această chestiune trebuie redresată şi trebuie revenit la o creştere economică sustenabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, la finalul vizitei de la Salonul Auto Bucureşti, despre datele privind execuţia bugetară, preşedintele a spus că este corect să aşteptăm finalul primului trimestru.

"Este corect să aşteptăm finalul primului trimestru şi dacă va fi cazul mă voi referi la aceste ches momentul respectiv. Este clar însă că în situaţia în care au crescut salarii şi nu s-a pus un accent deosebit pe încasare poate să apară această problemă. Eu sper să se înţeleagă la nivel de guvern că această chestiune trebuie redresată şi trebuie să revenim la o execuţie bugetară sustenabilă", a declarat Iohannis. 

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat luna februarie cu un deficit de 5,5 miliarde lei, 0,59% din Produsul Intern Brut (PIB), faţă de un excendent de 397,1 milioane lei în ianuarie-februarie 2017, arată datele publicate luni pe site-ul Ministerului Finanţelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.