Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri actul normativ care completează articolul 38 din Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, informează Administraţia Prezidenţială. Legea are are ca obiect de reglementare acordarea sporurilor specifice pentru personalul care lucrează la Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA) şi din unităţile subordonate care nu a avut în plată sporuri în luna decembrie 2019, respectiv pentru personalul nou-încadrat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pentru personalul din structura Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi a unităţilor din subordinea acesteia, care ocupă funcţii şi îşi desfăşoară activitatea în condiţii ce impun acordarea sporurilor specifice, stabilite potrivit prezentei legi, personal care nu a avut în plată sporuri în luna decembrie 2019, respectiv pentru personalul nou-încadrat, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, se acordă prin raportare la salariul de bază aflat în plată”, potrivit unui nou alineat introdus la articolul 38 al Legii 153/2017 promulgate de şeful statului. 

De asemenea, măsurile prevăzute se aplică începând cu luna următoare intrării în vigoare a actului normativ. 

Proiectul iniţiat de PSD şi semnat de ministrul Agriculturii Adrian Oros, precum şi mai mulţi aleşi de la PMP şi UDMR a fost adoptat de Senat, în calitate de prim for sesizat, pe 10 iunie şi decizional de Camera Deputaţilor pe 13 octombrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.