Ioana Burcea, fiica proprietarului touroperatorului Paralela 45, intră pe segmentul de restaurante şi a deschis împreună cu un prieten primul bistro gastronomic în sectorul 1 al Capitalei, urmând ca anul viitor să deschidă un restaurant.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investiţia depăşeşte 85.000 euro şi se află într-un spaţiu închiriat, având o capacitate de 65 de locuri, a declarat Ioana Burcea pentru News.ro, care se pregăteşte să preia în viiorul apropiat afacerea Paralela 45, companie care anul viitor împlineşte 30 de ani.

"La Bistro gastronomic Frank, focusul este mâncarea. Aducem reţete din toată lumea, folosim ingrediente sezoniere, avem o listă complexă de vinuri. Meniul se va schimba în funcţie de sezon, lucrăm cu produse proaspete din România, doar proaspete. Până săptămâna viitoare sperăm să avem meniul de bucătărie şi unul separat pentru dulciuri şi deserturi", a declarat Ioana Burcea pentru News.ro.

Ea a studiat la Londra la Cass Business School (BSc Business Studies), iar apoi a urmat un masterat la Imperial College London. Pregătirea de patiserie a făcut-o la prestigioasa şcoală de bucătari Le Cordon Bleu Paris.

"Conceptul de bistro gastronomic înseamnă că facem totul de la zero fără niciun compromis. Cumpărăm cele mai bune ingrediente locale şi ne croim meniul în funcţie de ce este în sezon. Frank este un loc unde bucătăria este mai mare decât spaţiul pentru clienţi, calitatea mâncării este pe primul loc. Tot ceea ce mâncaţi la noi se face în casă – de la chiflele de burger la îngheţată artizanală. Facem parte dintr-o nouă generaţie de cârciumari în România, locuri noi şi moderne în care gătesc tineri pasionaţi care experimentează şi se joacă în bucătărie", a declarat Ioana Burcea.

Ea lucrează de luni până joi la Paralela 45, unde se ocupă de marketing şi coordonare evenimente, iar de vineri până duminică este la restaurant.

"Ne interesează creşterea organică şi avem grijă personal de fiecare client în parte. Partenerul şi chef-ul bistroului, Dragoş Radu, este un artist desăvârşit care are răbdarea de a antrena generaţii de tineri la fel de pasionaţi ca el. Frank se află în ghidul Gault Millau, o recunoaştere că suntem pe drumul cel bun", spune ea.

În plus, ea vrea să aducă în România conceptul de "Dessert Bar & Bubbles", o degustare de deserturi cu şampanie la discreţie.

Pentru anul viitor pregăteşte o nouă investiţie, urmând să deschidă un restaurant şi o patiserie în zona Floreasca, de patru ori mai mare, cu circa 140 de locuri.

Ioana Burcea a explicat şi de ce a ales acest domeniu de activitate.

"La 22 de ani părinţii mi-au făcut cel mai frumos cadou: un an de zile să fac ce consider eu pentru mine şi pentru dezvoltarea mea. Le-am spus atunci că mă mut la Paris, ca să aprofundez cea mai mare pasiune, patiseria. Am studiat la Le Cordon Bleu Paris. A fost înfiorător de greu, am lucrat cu cei mai mari chefi. Munceam câte 12-16 ore pe zi. Dar asta mi-a plăcut mie. De altfel, la 12 ani am început să vând brioşe. Am absolvit cu diplomă de chef patiser anul trecut. Apoi am revenit în ţară şi am zis că acesta e drumul pe care vreau să îl urmez, asta vrea să fac, cârciumărie", spune ea, care subliniază că părinţii săi au studiat amândoi Turism şi Alimentaţie Publică, la ASE, iar ea are acum şansă să intre şi pe această specialitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.