Un judecător federal a decis duminică amânarea temporară a interdicţiei emise de preşedintele Donald Trump privind descărcarea aplicaţiei chineze TikTok în SUA, cu câteva ore înainte de termenul limită, scrie NBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ordinul judecătorului Carl Nichols din Washington D.C. permite platformelor să ofere în continuare aplicaţia spre descărcare în SUA.

Nichols nu a dat însă o hotărâre legat de o a doua interdicţie, mai complexă, potrivit căreia companiile americane nu mai au voie să lucreze cu TikTok.

Într-un comunicat, TikTok a transmis că este mulţumită de decizie şi că va continua să îşi apere drepturile în beneficiul comunităţii şi angajaţilor.

„În acelaşi timp, vom continua dialogul cu Guvernul pentru a transforma propunerea noastră, pentru care preşedintele şi-a dat acordul preliminar weekendul trecut, într-un acord”.

TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a ajuns luna aceasta la un acord cu Oracle pentru a muta sediul general în Statele Unite. Gigantul de software va supraveghea operaţiunile.

Aplicaţia chineză este în vizorul preşedintelui american de aproximativ un an, acesta arătându-se îngrijorat de faptul că Guvernul chinez ar putea avea acces la datele utilizatorilor americani. 

Trump a anunţat în luna iulie că va interzice aplicaţia.

În urmă cu o săptămână, el a spus că a „binecuvântat” acordul dintre TikTok şi firmele americane Oracle şi Walmart, care va permite aplicaţiei chineze de video-sharing să funcţioneze în Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.