Primăria Târgu Jiu a găzduit, marţi, o discuţie pe tema impactului pe care îl are asupra mediului viitorul drum expres Târgu Jiu – Craiova, primarul Marcel Romanescu apreciind că ”este un proiect deosebit de important” pentru care ”se fac eforturi pentru concretizare într-un timp cât mai scurt”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut astăzi, la primărie, o întâlnire cu reprezentanţii CNAIR pe tema impactului pe care îl are asupra mediului viitorul drum expres Târgu Jiu - Craiova. Este un proiect deosebit de important pentru municipiul nostru şi se fac eforturi pentru concretizarea acestuia într-un timp cât mai scurt”, a scris, marţis eară, pe Facebook, primarul din Târgu Jiu.

Marcel Romanescu anunţă că au fost prezentate măsurile care vor fi luate atât în perioada execuţiei lucrărilor, dar şi după finalizarea acestora şi care au ca scop protejarea mediului, dar şi a zonelor locuite, adiacente drumului expres.

Drumul expres va avea 110 kilometri şi va fi compus din sectorul de Autostradă Craiova – Filiaşi (47,4 km) şi sectorul de Drum Expres Filiaşi – Târgu Jiu (62,6 km).

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, în 9 noiembrie, că, în cel mult două luni, va fi lansat în licitaţie pentru execuţie drumul expres Craiova – Târgu Jiu.

“În maxim două luni, iar dacă nu vom prinde sfârşitul anului, va fi sigur luna ianuarie, vom putea să lansăm în licitaţie-execuţie Craiova - Târgu Jiu. Este drum expres. Ţin la acest proiect foarte mult şi va fi lansat în licitaţie, asta însemnând primul tronson Craiova - Filiaşi, care este comun cu Craiova - Lugoj, iar la Filiaşi, Filiaşi - Târgu Jiu se separă drum expres. Vom lansa licitaţia. Poate există şanse să se termine, să putem să facem până la sfârşit de decembrie, dar nu vreau să îmi iau angajamente de care să nu mă ţin. În mod sigur, în ianuarie se poate lansa în licitaţie”, a declarat atunci Sorin Grindeanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.