Conducerea CNAIR a organizat, miercuri, o întâlnire cu reprezentanţii structurilor din teritoriu pentru a discuta despre deszăpezirea de pe durata iernii. Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a dispus ca activitatea direcţiilor regionale să fie coordonată de la centru pentru un mai bun răspuns la situaţiile din teren. ”Vreau să ţinem drumurile cât mai mult deschise, dar nu vom ezita să închidem sectoare de drum dacă există cel mai mic pericol pentru cei aflaţi în trafic”, a transmis Pistol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi am organizat o videoconferinţă cu toţi reprezentanţii direcţiilor regionale şi ai secţiilor de drumuri naţionale responsabili cu întreţinerea reţelei rutiere pe perioada de iarnă”, a anunţat, miercuri seară, directorul general al CNAIR.  

Cristian Pistol a precizat că, pentru eficientizarea activităţilor specifice din această perioadă, a decis ca managementul CNAIR să coordoneze în mod distinct structurile teritoriale, grupate astfel:  

- Direcţiile Regionale Bucureşti, Buzău, Constanţa şi Iaşi, vor beneficia de suportul a doi dintre directorii cu experienţă în întreţinerea drumurilor. 

- Direcţiile Regionale Craiova, Timişoara, Cluj şi Braşov vor fi supervizate de către alţi doi specialişti din managementul Companiei. 

”Măsura are rolul de a asigura o informare detaliată asupra problemelor din teritoriu, pentru ca acestea să fie tratate într-o manieră eficientă. Am spus clar tuturor celor implicaţi că prioritate au viaţa şi integritatea, atât a participanţilor la traficul rutier, cât şi a personalului CNAIR implicat direct în activităţile de deszăpezire”, a mai transmis Pistol.  

Acesta a precizat că drumurile vor fi închise dacă se pune în pericol viaţa participanţilor la trafic: ”Vreau să ţinem drumurile cât mai mult deschise dar nu vom ezita să închidem sectoare de drum dacă există cel mai mic pericol pentru cei aflaţi în trafic”.  

”Am trecut în revistă şi utilajele care vor participa la deszăpezire şi am cerut ca atât cele proprii, cât şi cele ale prestatorilor să fie în stare bună de funcţionare şi să aibă reviziile făcute. Nu vreau ca în baze să existe vreun utilaj care nu poate interveni acolo unde este nevoie”, a mai transmis Pistol.  

Acesta a verificat stocurile de materiale antiderapante existente în acest moment.  

”Vreau să fim pregatiţi în orice moment să intervenim acolo unde situaţia o impune. În acest an vom închide drumurile de munte, în special Transfăgărăşanul şi Transalpina, doar atunci când condiţiile meteorologice pot pune în pericol viaţa celor care le tranzitează”, a mai afirmat Pistol.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.