Inspectorul-şef adjunct al ITM Bihor a fost reţinut pentru luare de mită de către procurorii DNA. Oficialul, alături de trei inspectori de muncă, ar fi luat între 2.000 şi 4.000 de lei de la mai mulţi oameni de afaceri pentru a nu aplica sancţiuni în urma controalelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

DNA anunţă, vineri, efectuarea urmăririi penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20 octombrie 2023, a suspectei RACZ NADIA FLORENTINA, inspector-şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

”Anterior, în aceeaşi cauză, procurorii anticorupţie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu datele de 18 şi 20 octombrie 2023, faţă de inculpatele HRISCU DANIELA VIORICA, FLORUŢA NATALIA MĂRIOARA şi BUHAŞ AURICA, inspectori de muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, pentru comiterea unor infracţiuni de luare de mită, anunţă, vineri, DNA, într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, în perioada 14 februarie 2022 – 17 octombrie 2023, în contextul efectuării unor controale, suspecta Racz Nadia Florentina şi celelalte trei inculpate, acţionând în echipe diferite, ar fi pretins şi primit, în repetate rânduri, de la mai mulţi oameni de afaceri diferite sume de bani, cuprinse între 2.000 lei şi 4.000 lei.

”Sumele de bani respective ar fi fost pretinse şi primite de funcţionare pentru a nu le aplica oamenilor de afaceri sancţiuni contravenţionale, prevăzute de Codul Muncii, pentru diverse nereguli constatate, printre care şi pentru “munca la negru” (“primirea la muncă a unuia sau a mai multor salariaţi în perioada în care acesta/aceştia are/au contractul individual de muncă suspendat”)”, a transmis DNA.



Suspectei şi celor trei inculpate li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.