Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au verificat, în perioada martie - iulie, 533 de firme care transportă şi comercializează en gros şi en detail benzină, motorină sau GPL şi au aplicat sancţiuni totale de 8,6 milioane lei, potrivit unui comunicat publicat joi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectorii antifraudă au aplicat 132 de avertismente şi 296 de amenzi, valoarea totală a amenzilor fiind de 3,3 milioane lei. În plus, inspectorii ANAF au confiscat numerar şi venituri de peste 5,27 milioane lei.

ANAF a mai confiscat şi 2.633 litri de GPL şi 8.600 de litri de combustibil (motorină şi benzină) depozitaţi în spaţii neautorizate.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"În urma analizelor preliminare de risc fiscal şi a controalelor inopinate realizate la nivel naţional, au fost constatate încălcări ale condiţiilor legale de autorizare şi funcţionare, precum desfăşurarea activităţii de comercializare a produselor energetice fără atestat legal de către intermediari", se mai arată în comunicat.

O altă abatere constatată de inspectorii ANAF a fost legată de comercializarea de către benzinării a combustibililor fără a utiliza mijloace tehnice de măsurare şi control autorizate sau având buletine de verificare metrologică şi certificate de calibrare expirate.

Potrivit ANAF, acţiunea inspectorilor antifraudă de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale continuă prin monitorizarea celor mai importante dintre cele 104 antrepozite fiscale de producţie şi depozitare a produselor energetice şi a celor 4.937 de locaţii atestate pentru comercializarea en-gross şi en-detail a produselor energetice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.