Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în primele şapte luni ale anului, faţă de perioada similară din 2020, ca serie brută, cu 4,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,1%, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2021 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 iulie 2020, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 4,4%. Pe elemente de structură a avut loc o creştere la lucrările de construcţii noi cu 12,7%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-14,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-9%). Pe obiecte de construcţii, a avut loc o creştere la clădirile rezidenţiale (+28%). Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,6%, respectiv cu 1,6%”, arată datele INS.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele şapte luni ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,1%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+10%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 12,8%, respectiv cu 9,2%. Pe obiecte de construcţii, o creştere a avut loc la clădirile rezidenţiale (+19,1%). Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 4%, respectiv cu 0,7%.

În luna iulie 2021 comparativ cu iunie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 5,8%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-14,6%), lucrările de construcţii noi (-5,8%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-1,8%).
Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi astfel: clădirile nerezidenţiale (-16,9%), lucrările de construcţii inginereşti (-1,6%) şi la clădirile rezidenţiale (-0,8%).



Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,6%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-10,2%) şi la lucrările de construcţii noi (-4,6%). Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 1,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 16,8%. Clădirile rezidenţiale şi construcţiile inginereşti au crescut cu 0,9%, respectiv cu 0,6%.

În luna iulie 2021 comparativ cu iulie 2020, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut, pe total, cu 2,4%. Pe elemente de structură, scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-28,6%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-14,5%).

Lucrările de construcţii noi au crescut cu 7,3%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale (+31,6%). Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 18,8%, respectiv cu 6,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 0,3%. Pe elemente de structură s-a evidenţiat o creştere la lucrările de construcţii noi cu 11,4%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-26,2%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-16,6%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale (+32,2%). Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 16,9%, respectiv cu 3,2%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.