Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele opt luni faţă de perioada similară din 2020 ca serie brută cu 2,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,9%, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În perioada 1 ianuarie - 31 august 2021 comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 august 2020, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut pe total cu 2,7%. Pe elemente de structură a avut loc o creştere la lucrările de construcţii noi cu 11,5%. Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-17,1%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-11,1%). Pe obiecte de construcţii, a avut loc o creştere la clădirile rezidenţiale (+27,9%). Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 5,9%, respectiv cu 3,4%", arată datele INS.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,9%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+9,2%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 15,5%, respectiv cu 10,7%. Pe obiecte de construcţii, o creştere a avut loc la clădirile rezidenţiale (+20%). Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 6%, respectiv cu 2,1%.

În august 2021 comparativ cu iulie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 0,3%, scădere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (-1,4%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 6,1%, respectiv cu 0,9%. Pe obiecte de construcţii, a avut loc o scădere la lucrările de construcţii inginereşti (-7,2%). Clădirile nerezidenţiale şi clădirile rezidenţiale au crescut cu 8,7%, respectiv cu 3,3%.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,6%, scădere evidenţiată astfel: lucrările de construcţii noi (-5%), lucrările de reparaţii capitale (-2,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-2%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 8,9%. Clădirile nerezidenţiale şi clădirile rezidenţiale au crescut cu 7,4%, respectiv cu 1,2%.

În august 2021 comparativ cu august 2020, volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a scăzut pe total cu 5,8%. Pe elemente de structură, scăderi s-au
înregistrat la lucrările de reparaţii capitale (-29,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-19%). Lucrările de construcţii noi au crescut cu 4,4%.
Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 17,4%, respectiv cu 13,4%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 29,4%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 5,2%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat scăderi la lucrările de reparaţii capitale (-31,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-19,1%). O creştere s-a înregistrat la lucrările de construcţii noi (+4%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile
inginereşti cu 18,1%, respectiv cu 10,9%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 27,8%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.