Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în primele şase luni, faţă de perioada similară din 2021, atât ca serie brută cu 36,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 40%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 1.I-30.VI.2022 comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 4,5%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,4%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+5,6%), comerţul cu autovehicule (+2,9%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+2,8%)”, arată datele INS.

În perioada 1.I-30.VI.2022 comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 1,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-30.VI.2022 a înregistrat o cifră de afaceri cu 36,7% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2021, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+42,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+39,7%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+30,7%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+22,5%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+21,2%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-30.VI.2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 40% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2021.

Iunie 2022 comparativ cu mai 2022

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+11,2%) şi la comerţul cu autovehicule (+2,2%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-4%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,9%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,4%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2022, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 4,9%, datorită creşterilor înregistrate la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9,7%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+7,7%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+4,6%).

Scǎderi au înregistrat activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (- 4,9%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-4,1%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2022, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,6%.

Iunie 2022 comparativ cu iunie 2021

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2022, comparativ cu luna iunie 2021, a înregistrat o creştere cu 0,8%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,8%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+1,4%) şi la comerţul cu autovehicule cu (+0,9%).

Activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor au înregistrat o scădere cu 2,3%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2022, a înregistrat o scădere cu 1,6% faţă de luna iunie 2021.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 26,0% mai mare comparativ cu luna iunie 2021, datorită creşterilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+51,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+32,2%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+20,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+17,6%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,9%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2022 a crescut cu 30,4%, comparativ cu luna iunie 2021.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.