Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în primele trei luni, faţă de perioada similară din 2021, atât ca serie brută cu 36,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 39,3%, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-31.III.2022 a înregistrat o cifră de afaceri cu 36,7% mai mare comparativ cu perioada 1.I-31.III.2021, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+39,2%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+35%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+34,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+22%) şi activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+17,5%)”, arată datele INS.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.III.2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 39,3% mai mare comparativ cu perioada 1.I-31.III.2021.

În primul trimestru al anului, comparativ cu perioada similară din 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 10,1%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+12,3%), comerţul cu autovehicule (+10,2%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+6,7%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+1,9%).

 În perioada 1.I-31.III.2022 comparativ cu perioada 1.I-31.III.2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 6,2%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna martie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 17,6%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+18,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+18,2%), comerţul cu autovehicule (+17,3%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+13,9%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,5%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei,serie brută, în luna martie 2022, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 16,4%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+18,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+18,2%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+15,6%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+13,4%) şi la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+9,7%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2022, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 7%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna martie 2022, comparativ cu luna martie 2021, a înregistrat o creştere cu 7,3%, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+11,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,3%), comerţul cu autovehicule (+6,2%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+1,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2022, a înregistrat o creştere cu 6,8% faţă de luna martie 2021.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna martie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 47,0% mai mare comparativ cu luna martie 2021, datorită creşterilor înregistrate la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+62,5%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+45,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+44,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+25,7%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+24,3%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2022 a crescut cu 39,2%, comparativ cu luna martie 2021.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.