Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de perioada 1.I-30.IX.2022, atât ca serie brută cu 7,2%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,8%, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele nouă luni, faţă de perioada similară din 2022, atât ca serie brută cu 14,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 16,2%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 1.I-30.IX.2023 comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 14,1%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu autovehicule (+25,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+1,1%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+0,1%). Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scǎzut cu 9,2%”, arată datele INS.

În perioada ianuarie-septembrie 2023 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 16,2%. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-30.IX.2023 a înregistrat o cifră de afaceri cu 7,2% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2022, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+40%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+10,3%) şi activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+0,4%).

Scăderi s-au înregistrat la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-1,5%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-0,8%). Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-30.IX.2023, a înregistrat o cifră de afaceri cu 8,8% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2022.

Septembrie 2023 comparativ cu august 2023

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 11,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+18,3%)şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+8,2%).

Scăderi s-au înregistrat la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-3,4%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,9%). Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut cu 2,5%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2023, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scădere cu 11,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-14,8%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-13%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-4,4%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-3,7%) şi la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-3,2%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2023, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 2,7%.

Septembrie 2023 comparativ cu septembrie 2022

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2023, comparativ cu luna septembrie 2022, a înregistrat o creştere cu 9,7%, datorită creşterii înregistrate la comerţul cu autovehicule (+21,5%). Scăderi au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-8,8%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-6%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-4,6%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2023, a înregistrat o creştere cu 14,5% faţă de luna septembrie 2022.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2023, a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,2% mai mare comparativ cu luna septembrie 2022, datorită creşterilor înregistrate la: activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+22,1%) şi activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+10,7%).

Scăderi au înregistrat: activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-17,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-14,2%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-8,5%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2023 a crescut cu 5,1%, comparativ cu luna septembrie 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.