Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut, în luna ianuarie 2024, faţă de luna decembrie 2023, atât ca serie brută, cu 13,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,2%, arată datele publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În luna ianuarie 2024, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut, faţă de luna decembrie 2023, atât ca serie brută cu 13,8%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,2%. Faţă de luna ianuarie 2023, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut, în luna ianuarie 2024, atât ca serie brută cu 1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,5%”, arată datele INS.

Ianuarie 2024 comparativ cu decembrie 2023

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2024, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 13,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor şi la comerţul cu autovehicule (-19,4% fiecare) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-2,3%).

Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 2,2%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2024, comparativ cu luna precedentă, a scăzut cu 0,2%.

Ianuarie 2024 comparativ cu ianuarie 2023

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna ianuarie 2024 comparativ cu luna ianuarie 2023, a înregistrat o creştere cu 1%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+59,7%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,9%).

Scăderi s-au înregistrat la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-12,2%) şi la comerţul cu autovehicule (-0,7%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna ianuarie 2024, a înregistrat o creştere cu 0,5% faţă de luna ianuarie 2023.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.