Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele cinci luni ale anului, faţă de perioada similară din 2020, atât ca serie brută cu 13,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 11,5%, arată datele publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie-31 mai 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie -31 mai 2020 a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 13,7%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+23,2%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+13,8%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,6%). Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 mai 2020, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 11,5% datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+21,4%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,7%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,1%)”, arată datele INS.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna mai 2021, comparativ cu luna precedentă, a scăzut, pe ansamblu, cu 2%, ca urmare a scăderilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-10,6%).

Creşteri au înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,6%) şi vânzările de produse nealimentare (+0,5%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2021, comparativ cu luna precedentă a crescut, pe ansamblu, cu 2,4%, datorită creşterii înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,2%) şi la vânzările deproduse nealimentare (+1,8%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 1,1%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna mai 2021, comparativ cu luna mai 2020, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 18,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+32,4%), vânzările de produse nealimentare (+27,5%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,4%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2021, comparativ cu luna mai 2020, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 22%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+32,7%), vânzările deproduse nealimentare (+25,3%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+8,6%).


 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.