Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în primele nouă luni, ca serie brută cu 26,7%, şi cu 30,9% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, arată datele publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-30.IX.2022 a înregistrat o cifră de afaceri cu 26,7% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2021, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+36,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+28,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+23,5%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+21,6%) şi activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+20,1%)”, arată datele INS.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-30.IX.2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 30,9% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2021.

De asemenea, în primele nouă luni, comparativ cu perioada similară din 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mare cu 4,6%, influenţată de creşterea cifrei de afaceri la: comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+6,6%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,4%), comerţul cu autovehicule (+4,4%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,2%).

În perioada 1.I-30.IX.2022 comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 3,4%.

Septembrie 2022 comparativ cu august 2022

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 8,9%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+13,6%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+4,8%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+4,7%).

Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scǎzut cu 13,5%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,1%. În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2022, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o scǎdere cu 15,5%, ca urmare a scǎderilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-19,7%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-8,6%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-6,1%) şi la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,6%).

Serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare au crescut cu 1,2%.

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2022, faţă de luna precedentă, a înregistrat o scǎdere cu 2,7%.

Septembrie 2022 comparativ cu septembrie 2021

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna septembrie 2022, comparativ cu luna septembrie 2021, a înregistrat o creştere cu 10,2%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+15,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,1%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,5%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+1,3%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2022, a înregistrat o creştere cu 9,1% faţă de luna septembrie 2021.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna septembrie 2022, a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,8% mai mare comparativ cu luna septembrie 2021, datorită creşterilor înregistrate la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+27,5%), activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+22,6%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+12,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,6%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,7%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2022 a crescut cu 13,6%, comparativ cu luna septembrie 2021.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.