Lucrările de construcţii au continuat ritmul susţinut de creştere în a şasea lună a acestui an, avansând cu 5,6% faţă de aceeaşi lună din 2015, potrivit datelor publicate, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mai, lucrările de construcţii au crescut cu 8,9% faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

Cumulat pe primele şase luni, construcţiile au avansat cu 5,3% faţă de perioada similară a anului trecut.

Statisticile oficiale arată că, în luna iunie 2016, s-au înregistrat creşteri, comparativ cu a şasea lună din anul trecut, la clădiri rezidenţiale şi construcţii inginereşti, cu 13,3%, respectiv cu 7,2%.

În schimb, lucrările la clădiri nerezidenţiale au coborât cu 1,3% faţă de iunie 2015. 

"Pe elemente de structură s-a înregistrat creştere la lucrările de construcţii noi cu 12,2%. Scăderi au fost la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,1% respectiv cu 2,8%", se arată în comunicatul INS.

Faţă de mai, lucrările de construcţii au crescut în luna iunie cu 17,4%, pe serie brută, şi cu 0,4% pe seria ajustată în funcţie de variaţiile sezoniere.

Anul trecut, numărul de locuinţe terminate a crescut cu 10,4% faţă de 2014, până la 47.017, după şase ani la rând de scădere, dar rămâne semnificativ mai mic decât nivelul de dinainte de criză.

În 2008, an de vârf pentru construcţiile din România, s-au finalizat 64.414 de locuinţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.